Parlando heeft twee vaste dirigenten:
Leander van der Steen en Martien van der Zwan.

Leander van der Steen

Leander van der Steen werd in 1973 te Ede geboren. Op de plaatselijke muziekschool kreeg hij jarenlang orgelles van Jan van Gijn. In 1987 behaalde hij de eerste prijs op het orgelconcours Gelderse muziekscholen in Arnhem. Op het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken schoolmuziek en orgel. In 1996 en 1997 rondde hij deze vakken piano en orkest- en koor directie.

Momenteel is Leander de dirigent van de Verenigde Veluwse Koren (koren in Putter, Ermelo, Hierden en Hulshorst) en de Reformatorische Zangver. Cantilene in Barneveld. Met de Verenigde Veluwse Koren en andere koren heeft hij concertreizen gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Tjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

Als dirigent geeft hij samen met Martien van der Zwan leiding aan het ensemble Parlando te Veenendaal. Ook heeft hij een uitgebreide lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Daarnaast geeft hij instrumentale concerten, werkt hij mee aan diverse radio- en cd-opnamen en begeleidt hij regelmatig koren en samenzang. Als organist is hij verbonden aan de Oude Kerk in Ede en als pianst bij maandelijkse interkerkelijke zangavonden in Renkum.
Daarnaast schrijft hij muziek voor verschillende bezettingen, waaronder diverse orgelwerken (50 Muziekminiaturen, Schubertiadesuite, Psalmen in klank 2 delen), pianowerken (Lied-impressies voor piano 2 delen) zettingen en nieuwe melodieën voor liedbundels (Uit Sions zalen, Uit aller mond, Uit de mond der kinderen deel 2 en 3) en koorwerken (o.a. de cantates Licht in de duisternis en Meer dan overwinnaars en het Nederlandstalige kerstoratorium “in de volheid van de tijd” voor orkest, bariton, gemengd koor, orgel en piano).

Meer informatie vindt u op:
www.leandervandersteen.nl

Martien van der Zwan

Martien van der Zwan (1973) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie. J. Keijzer en Bas de Vroome met als bijvakken piano en zang. Improvisatie-lessen voor orgel volgde hij bij Jan Bonefaas. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij daarnaast af voor de opleiding schoolmuziek.

Momenteel is hij dirigent van het jongerenkoor Heman en van het kleinkoor Kol Sjariem. Daarnaast van het instrumentaal ensemble Filomusica. Samen met Leander van der Steen geeft hij leiding aan het instrumentaal ensemble Parlando. Hij is parttime muziekdocent aan de Gomarus scholen-gemeenschap te Gorinchem.

Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk te IJsselstein en de Chr. Ger. Kerk te Rijnsaterwoude. Hij werkt als dirigent en begeleider jaarlijks mee aan veel concerten en cd-opnames. Verder componeert hij werken voor piano, ensemble, gemengd koor en voor orgel. (o.a. Korte koraalvoorspelen bij de 150 psalmen, uitgegeven bij uitgeverij Cantique).

Meer informatie vindt u op:
www.martienvanderzwan.nl

Categories: Parlando

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder